NTU, iki dakika içinde yüzde 70 dolum seviyesine ulaşan Lityum iyon pil geliştirdi




Singapur'daki Nangyang Technological University'den (NTU) araştırmacılar iki dakika içinde yüzde 70 seviyesine gelebilen yeni bir lityum iyon pilini geliştirdi.

 

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızda önemli bir yer tutan akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar hatta elektirikli arabalar.. Hepsinde karşımıza pil ömrünün az olması ve pilin dolma süresinin uzun olması gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Singapur'daki Nangyang Technological University'den (NTU) araştırmacılar iki dakika içinde yüzde 70 seviyesine gelebilen yeni bir lityum iyon pilini geliştirdi.

Cep telefonlarının ve elektrikli arabaların birkaç dakika içinde şarj olmalarını sağlayacak bu teknoloji aynı zamanda günümüzdeki bir lityum iyon pilinin ömrünün yaklaşık 20 katına denk gelen 10.000 şarj/deşarj döngüsü ömrüne sahip olacak. Belki de en heyecan verici gelişmeler ise NTU'nun bu yeni Li-on teknolojisinin patentini almış olması, günümüzdeki pil üretim işlemleri ile uyumlu olması ve endüstrinin ilgisini çekmiş olması. Geliştirilen pek çok lityum iyon pilinin aksine bu pil piyasaya birkaç yıl içinde çıkabilir.