Hosting Nedir?

Hosting web sitelerinin sürekli ve yüksek hızda internet erişimi olan bilgisayarlarda depolanmasına denir.Daha sade bir terimle web alanı da denilebilir.

Web siteleri bu bilgisayarlarda depolanarak internet kullanıcılarının istedikleri web sitelerine erişimi sağlamaktadır.
 

Hosting paketi alırken dikkat etmemiz gerek hususlarda vardır.
 
Hosting paketi sitenizin ihtiyacını karşılayacak kapasitede olmalıdır.
 
Hosting paketlerinde kotalar veya sınırlamalarda olabilir.
 
En önemlileri web alanı ve bandwidthdir.

Web alanı : Hosting paketlerinin alanı sınırlıdır. Kısaca örnek vermek gerekirse 150mb limiti olan bir hosting hesabına 200mb boyutunda bir siteyi atamazsınız.

Bandwidth : Sitenizden 1 ayda download edilecek dosya boyutudur.Bant genişliği ağ trafiğini ifade etmektedir.
 
Hosting hizmeti alırken yukarıdaki noktalara dikkat eteniz gerekmektedir.
 
 
 
Hosting (Alan Adı Barındırma), web sitelerinizi internet aracılığı ile sunmak, şahsınıza yahut firmanıza ait domaini e-mail olarak kullanabilmek için gereken alanın kiralanması işlemidir.

Hosting, web sayfalarının devamlı ve yüksek süratte internet ulaşımı olan bilgisayarlarda depolanması olayına denir. Web sayfaları bu bilgisayarlar üzerinde saklanarak müşterilerin sayfaları ziyaret etmeleri sağlanır.

Hosting Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tasarımını yapacağınız web sayfasının ihtiyaçlarını önceden tespit ediniz. 

Web sayfanızda bulunan ya da bulunmasını istediğiniz programlama diline göre hosting alanı belirlemelisiniz. Sitenizde çalışmasını istediğiniz programlama dillerin web tarayıcılarında web sitenizi host edebilirsiniz. PHP ise Unix, ASP ise Windows hosting kullanmanızı öneririz. HTML dilinde hem Unix hem de Windows hosting kullanabilirsiniz.

Web sayfanızın ziyaretçi kitlesi yurtdışı yoğunlukluysa sunucuları da yurtdışında bulunan bir şirketten, Türkiye yoğunlukluysa Türkiye'de bulunan bir şirketten hostinginizi alın. Yurt dışında size sunulan hosting hizmeti Türkiyede'ki hosting maliyetlerine nazaran oldukça düşüktür.